Sulfiet arm

In veel levensmiddelen zit een geringe hoeveelheid sulfiet en dat geldt ook voor wijnen, tijdens het natuurlijke gistingsproces onstaat er een heel geringe hoeveelheid sulfiet.

Een wijn zonder sulfiet bestaat niet en dat geldt dus ook voor de biologische wijnen die u op onze website aantreft.

Naast deze van nature aanwezige zeer lage hoeveelheid sulfiet wordt er door de wijnhuizen ook sulfiet toegevoegd om de stabiliteit van de wijn te verhogen waardoor deze onder andere beter bestand is tegen temperatuur schommelingen en dus minder snel oxydeert.

De term sulfiet arm/vrij zegt iets over het al dan niet toevoegen van sulfiet en doet niets af aan het feit dat er van nature sulfiet aanwezig is in wijn.

De wijnen die u op deze pagina aantreft zijn wijnen waaraan geen sulfiet is toegevoegd en dus alleen de van nature aanwezige hoeveelheid sulfiet bevatten, maar zijn daarmee niet geschikt voor mensen met een sulfiet allergie.
2017 Bianco del Veneto, Colle dei Tigli, Lenotti
€8,50
op voorraad
Vivino 4/5