Geen producten gevonden...

***AIX "Spring is in the air" AIX***

***AIX "Spring is in the air" AIX***

“Spring is in the air”

 

Geachte wijnliefhebber,

 

“Spring is in the air” de laatste dagen..!! Met groot plezier meld ik u dat de eerste zending AIX 2013 binnen is in Nederland.

De eerste flessen zijn al de deur uit!

 

De kleur is weer heerlijk flets zalmroze “à la Provence” en de smaak overtreft alle verwachtingen...!!

Fris rood fruit, subtiele aroma’s, kruidig en een lange romige afdronk.

 

Delicaat parfum van rijpe mandarijntjes, frambozen en bosaardbeitjes. Zeer verfijnt en ingetogen. Ideaal aperitief maar zeker ook als lunchrosé te combineren met schelp- en schaaldieren en salades en zeker niet te vergeten de kruidige Oosterse keuken! 
 

  • Prijs 750ml: €12,75
  • Prijs 1,5Liter Magnum €27,50
  • Prijs 3Liter: €89,50
  • Prijs 6Liter : €250,-

 

Vergeet onze afhaalkorting niet!

 

12 flessen = 1 fles gratis

24 flessen = 10% korting

36 flessen = 11% korting

48 flessen = 12% korting

60 flessen = 13% korting

120 flessen = 18% korting

 

 

De wijn staat de komende dagen op de proeftafel en wordt vanaf 12 flessen gratis thuis bezorgd.

 

Met vineuze groet,

 

 

Rob Wesseling

 

 

Hierbij twee proefnotities van twee absolute Nederlandse wijn coryfeeën:

Hubrecht Duijker & Harold Hamersma. Ze hebben beiden zeer recent AIX 2013 geproefd en hun bevindingen geheel belangeloos op papier gezet.

 

Proefnotities:

 

Februari 2014, Hubrecht Duijker

 

"Er zijn wijnen waarvan je ineens ontdekt 'hè, de fles is leeg'. Gewoon om dat ze zo uitnodigend zijn, zo lekker wegdrinken.

 

Een voorbeeld? De gisteren genoten, zeer verse AIX 2013 rosé. Afkomstig uit Coteaux d'Aix-en-Provence en gemaakt door zowaar een Nederlander, Eric Kurver. Die hem vergistte bij een opmerkelijk lage temperatuur (14 à 15 graden) en samenstelde uit voornamelijk grenache, aangevuld door cinsault, counoise en syrah.

 

We zagen een bleek roze tint en proefden een verkwikkende, zeer zuivere, vrij elegante smaak met vooral fris fruit, zoals van citrus en aalbessen. Plus een subtiel kruidje. Heerlijk gewoon.

 

Februari 2014 – Harold Hamersma

 

Met zijn eerste 2009-oogst uit Coteaux d’Aix-en-Provence kreeg Eric Kurver, de Nederlandse eigenaar van AIX, bij wijnjury’s, sommeliers en drinkers de handen op elkaar. In binnen- en buitenland.

Zijn 2010-oogst was beter en 2011 vond ik nog smakelijker. Frisser, darteler, opgewekter. Rode besjes, een schuchtere abrikoos, introverte kruidigheid.

Vervolgens was daar zijn 2012. Uit een jaar dat heel Frankrijk bijna van de wijnkaart regende. In sommige regio’s werd soms tot wel 50 procent minder geoogst, faillissementen waren aan de orde van de dag en wie lekker wilde drinken diende goed te selecteren.

Ook in de Provence werd er minder geoogst, maar AIX kende geen problemen met zijn crediteuren. Het enige dat weleens tegen zat is dat men op het domaine de vraag nauwelijks aan kon.

In Nederland een groot succes. AIX is bovendien dé hit op Ibiza waar vooral de magnums in de strandtenten die ertoe doen niet zijn aan te slepen. Bovendien hebben de nieuwe rijken in Dubai deze gelikt ogende en smakende rosé in de smiezen gekregen.

Als dat maar goed gaat… Te vaak proefde ik one vintage wonders. Of zoals sterrenchef Jan de Wit van Le Restaurant ooit tegen mij zei: ‘Een keer op sterrenniveau ergens eten wil nog niet zeggen dat zo’n zaak dan ook een ster verdient. Constant op dat niveau presteren, daar gaat ’t om.’

Enfin, AIX 2013. Het lustrumoogstjaar op rij waar liefhebbers voor in de rij gaan staan. Ik proefde evenals vorig jaar een kakelverse editie begin februari en noteerde wat meer snoepjesaardbei, zoete framboos, een lichte kruidigheid en een aangename frisheid.

Dat wordt weer dringen in Dubai. In de rij staan op Ibiza. Aanschuiven in Amsterdam. En misschien zelfs wel stagnerende servers.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »