Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Champagne Réserve Brut, Quenardel

Champagne Réserve Brut, Quenardel

€29,95
op voorraad
Verzenay
Binnen 1-3 werkdagen thuisbezorgd
Vente et Degustation.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 30 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Binnen 1-3 dagen thuisbezorgd
    indien alles op voorraad
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Overwegend Pinot Noir met Chardonnay en een klein deel Pinot Meunier.

De echte referentie van dit huis. De aroma's en elegantie van deze champagne markeren de Quenardel stijl. De neus is zuiver met aroma's van witte bloemen en citrus.

Maison Quenardel et Fils is een ‘récoltant-manipulant’: ze garanderen dat ze alleen maar champagnes maken van hun eigen oogst. Op het etiket vind je daarom de afkorting R.M. terug, terwijl bij de grote champagnehuizen (die druiven moeten inkopen) er N.M. staat.

Domein
Verzenay, een traditioneel dorp in de Champagnestreek, gelegen in het hart van de Montagne de Reims, is de geboorteplaats van Maison Quenardel et Fils. Het is één van de 17 dorpen (van de 320) in Champagne die geclassificeerd zijn als 100% Grand Cru. Op hun wijngaarden van 7 ha staan de drie druivensoorten van Champagne. De Pinot Noir geeft kracht en karakter aan de champagne, de Chardonnay zorgt voor finesse en de Pinot Meunier voor soepelheid en fruit. Verschillende generaties van wijnmakers, allen toegewijd aan de tradities van Champagne, hebben ervoor gezorgd dat u kunt genieten van een champagne verbouwt en gemaakt op het domein zelf. Maison Quenardel et Fils is namelijk een ‘récoltant-manipulant’: ze garanderen dat ze alleen maar champagnes maken van hun eigen oogst.

Bodem
Bodem van klei en kalksteen, noordelijk klimaat.

Expositie
De expositie van de wijngaarden is noordelijk/noordoostelijk.

Leeftijd
De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar.

Opbrengst
De opbrengst is 70 hl/ha.

Oogst
Oogsten gebeurt met de hand.

Vinificatie
Persing in verschillende fases volgens de regels van de 'méthode champenoise', daarna wordt het most ontdaan van alle vaste deeltjes en onreinheden, voor de gisting (débourbage). Er vindt zowel alcoholische als malolactische gisting plaats in de tank alvorens de wijn enkele maanden rust om tot uiting te komen en zijn bubbels te ontwikkelen. Deze champagnes hebben een langere rijping gehad, met een minimum van 3 jaar in de kelders. Dosering van 9 gr/liter.

Lekker bij
De frisheid en zuiverheid maken deze Champagne tot het perfecte aperitief.