Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2018 Elysium Black Muscat 37,5cl

2018 Elysium Black Muscat 37,5cl

€14,95
half flesje375 ml
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Elysium Black Muscat

Geurt heerlijk naar zoete rode vruchtjes, rozen en lichee. Heerlijke rijke smaak gaat samen met een frisse zoetheid; royaal fruit, sappig, fijne zuren. Drie maanden rijping in vaten van Frans eiken

In 1975 verruilden Andrew en Laurel Quady hun hectische baan in Zuid-Californië voor een nieuwe uitdaging als wijnmakers. Hun eerste grote succes was een portachtige rode wijn van de zinfandel-druif. In hun winery in het plaatsje Madera (Central Valley, California) ontwikkelden zij zich van wijnhobbyisten tot enthousiaste professionals. In 1980 volgde Essensia, een witte port van de Orange Muscat, in 1983 gevolgd door Elysium, een rode specialiteit van de Black Muscat. In Europa is deze druif bekend onder de naam Muscat Hambourg. Door de grote vraag uit binnen- en buitenland werd het bedrijf vernieuwd en kregen de Quady’s in 1984 kregen versterking van twee enthousiaste wijndeskundigen, Michael Blaylock (oenoloog) en Cheril Russell (marketing). Sindsdien zijn aan het assortiment enkele nieuwe specialiteiten toegevoegd, waaronder Starboard en Electra. De Quady Winery is te bezoeken en beschikt over een proeflokaal en een cadeaushop. Het motto van Quady Winery is “Keeping it sweet since 1975”. Quady Winery Elysium – Black Muscat; Quady Winery produceerde deze wijn voor het eerst in 1983. Elysium wordt gemaakt van de black muscat, in Europa ook bekend onder de naam muscat hambourg. De wijn is met alcohol versterkt tot 15% en heeft een heerlijk frisse portachtige zoetheid. In Amerika drinkt men deze wijn graag als aperitief ‘on the rocks’, eventueel aangelengd met tonic en een schijfje limoen. Verder past hij bij diverse nagerechten en kaas.