Peninsula de Setubal

Península betekent schiereiland, het ligt direct aan de overkant van de Taag, ten zuiden van Lissabon en heeft twee DOC-gebieden namelijk Setúbal en Palmela. 

Op het schiereiland van Setúbal (wijnstreek Península de Setúbal), onder Lissabon, worden zoete witte wijnen van de Moscatel (d'Alexandrië) en Moscatel Roxo gemaakt, volgens dezelfde methode als port. Na het toevoegen van alcohol aan de most, laat men de velletjes van de druiven trekken in de most, zodat de wijn de volledige aroma’s van de druif opneemt. De wijnen rijpen 0 tot meerdere jaren op vat (meestal oude Cognac of Armagnac vaten), alvorens te bottelen.
 
De aanwezigheid van de Atlantische oceaan, de twee rivieren, de Taag en de Sado, samen met de arme, kalkrijke zandbodem scheppen een heel bijzonder klimaat. Je kunt er frisse witte wijnen en krachtige, fruitige rode wijnen op maken.
2016 JP Azeitao Tinto, Bacalhoa, Caves Alianca, Setubal Peninsula
€6,50
op voorraad
2016 Proeza Arinto-Chardonnay
€7,95
op voorraad
2013 Moscatel de Setúbal, Bacalhôa
€11,75
op voorraad
Komt in geschenkdoos