Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel 2010 Blue Nun Riesling Eiswein, Rheinhessen

2010 Blue Nun Riesling Eiswein, Rheinhessen

€28,50
op voorraad
50 cl
Vente et Degustation.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 30 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Binnen 1-3 dagen thuisbezorgd
    indien alles op voorraad
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Wijnhuis Blue Nun
Land Duitsland
Streek Rheinhessen
Druif Riesling (100%)
Jaargang 2010
Volume 0,5 liter
Wijnkarakter Zoet
Serveertemperatuur 6°C - 8°C
Drinkmoment De perfecte wijn voor feestelijke gelegenheden, wanneer
deze wordt genoten met niet te zure desserts en vers fruit.
Of om puur van te genieten na een overheerlijk diner.

Blue Nun Eiswein is de ultieme natuurlijke Duitse eiswijn in termen van kwaliteit en verfijning en met een alcoholpercentage van 7,5%. Volgens de Duitse wet mogen alleen de druiven die bij -7 °C of kouder worden geplukt, gekwalificeerd worden voor het maken van eiswijn. Elke druppel van deze met de handgemaakte eiswijn is echt kostbaar. Sichel superior vinification garandeert dat de beste wijngaarden met alleen de beste druiven worden gekozen. Koude gisting garandeert de fijne fruitige aroma's die kenmerkend zijn voor de frisse en fruitige Duitse wijn.

Eiswein is een zoete geurige wijn die meestal als dessertwijn wordt gedronken. In tegenstelling tot de meeste witte wijnen kan eiswein zeer lang bewaard worden, waardoor er zich een bijzonder karakter ontwikkelt. Uiteraard kan zij ook heel goed jong gedronken worden, wanneer de frisse aroma’s de boventoon voeren.

De druiven voor deze wijn blijven lange tijd aan de wijnranken hangen en worden pas in de winterperiode, als ze door de nachtvorst bevroren zijn, geplukt. Wanneer de nachtvorst niet vroeg genoeg optreedt, kunnen de druiven beschimmelen en kan er niet geoogst worden om eiswein te maken. De bevroren druiven bevatten veel suiker, smaak- en geurstoffen. Door tijdens de persing het bevroren water te verwijderen ontstaat er een zeer geconcentreerde, maar ook zoete wijn.