Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel 2017 Grüner Veltliner, Thal, Hiedler

2017 Grüner Veltliner, Thal, Hiedler

€19,95
op voorraad
Binnen 1-3 werkdagen thuisbezorgd
Vente et Degustation.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 30 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Binnen 1-3 dagen thuisbezorgd
    indien alles op voorraad
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

De wijngaard ‘Langenloiser Thal’ werd in 1936 aangeplant door de grootvader van Ludwig Hiedler. De huidige gemiddelde leeftijd van de wijngaard is zo’n 40 jaar. Gedeeltelijk staan er nog originele wijnstokken. Door de leeftijd van de stokken is de opbrengst relatief laag ( ca. 30-35 Hectoliter per hectare), en zijn de wijnen uitermate rijk en geconcentreerd.

Elegant en plezierig boeket met een licht subtiel rokerige toets van tabak. Ook deze telg van de Hiedler familie verwent ons met veel fruit, appels, meloen, steenvruchten en zelfs een tikkeltje aardbei. Maar bovenal is er de delicate onthulling van dat typisch peperige en kruidige in de smaak. Sappige en krachtige wijn met een goed ontwikkelde aciditeit en een mooie finale.

 

Hiedler
Ludwig Hiedler is een succesvolle wijnboer in het Oostenrijkse Kamptal. Hij leidt samen met zijn vrouw Maria-Angeles het familiewijngoed, dat al in 1856 is opgericht. Ludwig heeft het wijngoed vergroot van 8 naar 30 hectare. Het Kamptal bezit een grote diversiteit aan bodemsoorten, wat weerspiegeld wordt in de karakters van de wijnen. Het terroir is voor Hiedler erg belangrijk. Daarnaast werkt hij zoveel mogelijk ecologisch, maar vindt certificatie niet belangrijk. De grüner veltliner is hier met meer dan 60% het voornaamste druivenras. Prachtige andere witte wijnen komen van o.a. riesling, weissburgunder en chardonnay. Nauwelijks 10% van de wijngaarden is aangeplant met de blauwe druivenrassen (zweigelt, blauburgunder, sankt laurent en sangiovese). De wijnen worden tot in het kleinste detail handmatig en traditioneel geproduceerd, om ze meer balans en authenticiteit mee te geven. Ze worden spontaan, dat wil zeggen met de natuurlijke druifeigen gisten, vergist. Deze vergisting verloopt langzaam en het lange contact met de fijne gistcellen harmoniseert de zuren op natuurlijke wijze. De meeste wijnen krijgen een klein beetje malolactische gisting, hetgeen ze net wat meer rondeur verleent zonder dat het afdoet aan primaire aroma's en frisheid. De wijnen van Hiedler staan bekend om hun uitstekende rijpingspotentieel. Ze zijn jong uitstekend drinkbaar, maar tonen hun ware klasse na enige jaren rijping.