Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2014 Crozes-Hermitage, Domaine Font Sante

2014 Crozes-Hermitage, Domaine Font Sante

€14,95
Wijnkoperij Wesseling, een begrip in Laren en omstreken sinds 1988.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 30 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  I.v.m. de Feestdagen kan de bezorging vertragen
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Kersen, heerlijk sappig en levendig, vlezig, kracht, maar ook rode bes, frisheid, lengte, mooie tannine, stevigheid, stoer en donker, lekker krachtig.

Achtergrond informatie
 

Crozes-Hermitage is een van de top-crus van de Noordelijke Rhône. Kenmerkend voor deze noordelijke rode crus is het gebruik van (vrijwel) uitsluitend syrah. Dat geldt ook voor de Crozes-Hermitage, met de wijngaarden aan de voet van de beroemde Hermitage-heuvel. Het klimaat is hier ideaal voor het maken van een elegante, complexe en subtiele syrah-wijnen. Een combinatie van de rijpheid die het warme zuiden hier brengt voor deze druif en de heerlijke tonen van rood fruit die deze druif ook heeft, door de relatief noordelijke ligging van de wijngaarden. Zo krijg je een wijn met mooie lengte en stevigheid die toch nooit te zwaar wordt. Heel aantrekkelijk, met een bijzondere complexiteit.

Wijn/Spijs
 

Goed in te zetten bij verschillende soorten gerechten. Denk aan charcuterie, koude voorgerechten, kip, varkensvlees en kalfsvlees. In de zomer mag hij zelfs lichtjes gekoeld.

Serveertemperatuur
16-18 graden
 
Afsluiting
Kurk
 
Bewaarpotentieel
Op dronk, ook nog 3-5 jaar laten liggen
 
Over de producent:
 

Onder leiding van de veeleisende en bevlogen Pierre Rougon is het Domaine de Font Sante uitgegroeid tot een dynamisch bedrijf in Beaumes de Venise, met 52 hectare wijngaarden. Hij is een waardige opvolger van zijn vader, die zijn hele leven heeft gewijd aan het bijzondere familiedomein en aan de ontwikkeling van de appellation Beaumes de Venise. Zijn vader deed ook veel werk voor de lokale coöperatie, maar Pierre heeft zich meer gericht op de kwaliteit van de eigen domeinwijnen. Na het succes van deze domeinwijnen uit de Beaumes de Venise besloot hij ook wijnen te maken in naburige wijndorpen, op basis van aangekochte druiven. Met als streven het maken van getypeerde wijnen, met een soepel en toegankelijk karakter, waar een groot publiek van kan genieten. Rhônewijnen op hun best. Met deze Crozes-Hermitage heeft Pierre Rougon zijn werkgebied uitgebreid naar de noordelijke Rhône. Met evenveel succes als in het zuiden, dat moge duidelijk zijn.