Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2017 Château Musar Rouge (Gaston Hochar)

2017 Château Musar Rouge (Gaston Hochar)

€58,50
Wijn uit Libanon
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Château Musar Rouge (Gaston Hochar)

Chateau Musar geldt als één van de meest bijzondere wijndomeinen in de wereld. Enerzijds is dat de locatie, de Libanese Bekaa Valley, anderzijds hanteert men er nog een volstrekt traditionele werkwijze. De wijngaarden liggen op kiezelhoudende kalk- kleibodems op zo'n 1000 meter hoogte. De lange, warme zomers garanderen uitstekende rijping van de druiven. Na de alcoholische gisting rijpt de wijn minimaal twee jaar op eikenhouten vaten en 1 jaar op tanks alvorens gebotteld te worden. Pas na 7 jaar verlaten de rode wijnen de kelders. Eigenaar Serge Hochar, die in het verleden door het Engelse blad Decanter Magazine tot Winemaker of the Year is uitgeroepen, heeft overigens zijn wijnopleiding in Frankrijk genoten.

Proefnotitie Chateau Musar: Bijzondere rode wijn met een helder roodbruine tint en een gerijpt, kruidig aroma met nuances van leer, gekonfijt rood fruit en eikenhout. De smaak zet vol, krachtig in en eindigt soepel en lang.

Gekruide, zuidelijke gerechten, rundvlees en lamsvlees van de grill. Canneloni gevuld met gebraiseerde ossenstaart en saus van eekhoorntjesbrood.