Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel 2016 Côtes du Rhône Villages Château d'Aigueville

2016 Côtes du Rhône Villages Château d'Aigueville

€9,25 €9,25
op voorraad
Côtes du Rhône Villages
Binnen 1-3 werkdagen thuisbezorgd
Vente et Degustation.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 30 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Binnen 1-3 dagen thuisbezorgd
    indien alles op voorraad
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Een wijn waarbij het predikaat “zacht” zeker opgaat. U proeft vooral rood fruit van de Grenachedruif, volheid, rondeur en een lage zuurgraad. Van een wijngaard bezaaid met grote keien. Krachtig, genereus en soepel.

Een wijn voor bij de open haard, een stuk rood vlees, wildgebraad of kaasplateau.

Situated between the villages of Sérignan and Uchaux, close to Orange, the estate benefits from an exceptional terroir with a very large proportion of pebbles, the same as the Châteauneuf-du-Pape terroir. The Coulon Family is the owner of the very renowned Domaine de Beauregard at Châteauneuf-du-Pape. Thanks to its expertise in wine-growing as much as in oenology, the Château d'Aigueville is a part of the estates of this area in the heart of the Côtes du Rhône designation which are becoming famous.

CHÂTEAU D'AIGUEVILLE ROUGE
CÔTES DU RHÔNE VILLAGES AC

  • COULOUR
    Deep red colour
  • BOUQUET
    Exceptional, elegant and fruity, flavours of red fruits, with a spicy touch
  • PALATE
    Fine and generous, powerful, with typical character and beautiful persistence
  • GRAPE VARIETIES
    Grenache 50 %, Syrah 30 %, Carignan 10 %, Others 10 %
  • DESCRIPTION
    Area : massif of Uchaux, situated north of Orange, very hilly soil at an altitude between 100 and 250 metres
    The plots are separated from each other by the garrigue and the olive groves
    Soil : high proportion of peebles, the secondary soils are siliceous or clay-limestones
    Wine and food pairing : grilled red meat, hunting dishes, hare à la royale, wild boar, deer grand veneur, roasts in sauce, cheese
    Serving hints : 14 – 16°C
    Maximum aging : 4 to 8 years
  • AWARDS
    Berliner Wein Trophy 2016 : Gold medal – Vintage 2015