Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2018 Castel Firmian Riserva Lagrein

2018 Castel Firmian Riserva Lagrein

€10,95
Lagrein - Trentino
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Castel Firmian Riserva Lagrein

Italiaanse rode wijn van de leuke lokale Lagrein druif. Dieprood van kleur. In de geur vooral rijp bessenfruit en jam. Een fruitbom. Aangevuld door iets vanille, afgegeven door de houten vaten.

Deze wijn is op zijn best bij rijkere, pittig-kruidige voorgerechten. Hij maakt gerechten met dikke sauzen, lasagne, wild en gegrild vlees nog lekkerder. Of maak een (vettig) sappig worstje klaar op de barbecue.

Past goed bij: lasagne, gegrild rood vlees, braadworst

Lagrein is een lokaal druivenras dat al sinds de 15e eeuw in Zuid-Tirol wordt verbouwd.

 

Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.

MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio en in rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.

 

 

Italië 

Trentino 

Lagrein