Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2017 Muscat de Beaumes-de-Venise, Domaine Font Sante 37,5 cl

2017 Muscat de Beaumes-de-Venise, Domaine Font Sante 37,5 cl

€10,25
Binnen 1-3 werkdagen thuisbezorgd
Wijnkoperij Wesseling, een begrip in Laren en omstreken sinds 1988.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 30 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Goudgeel van kleur. Bloesem in de geur, versgeplukte druiven. In de smaak rijk en stevig, met tropisch fruit en citrus. Rijk en gul, maar met goede zuren na. Weelderig zoet, heel herkenbaar muskaat.

Achtergrond informatie
 

Muscat de Beaumes de Venise is een klassieke versterkte zoete wijn, het type wijn dat in Frankrijk ‘Vin Doux Naturel’ wordt genoemd. Dat betekent dat de gisting wordt gestopt door het toevoegen van alcohol, zodat een deel van de natuurlijke suikers in de wijn aanwezig blijven, om hem zijn lekkere zoete smaak te geven. De muscaat-druif zorgt voor een aroma van heerlijke versgeplukte druiven.

Wijn/Spijs
 

Lekker bij licht gerijpte harde kazen met gedroogde vruchten. Anders ook goed bij terrines, koude vleesgerechten en gegrilde groente.

Serveertemperatuur
6-8 graden
 
Afsluiting
Kurk
 
Bewaarpotentieel
Op dronk, ook nog 3-5 jaar laten liggen
 
Over de producent:
 

Onder leiding van de veeleisende en bevlogen Pierre Rougon is het Domaine de Font Sante uitgegroeid tot een dynamisch bedrijf in Beaumes de Venise, met 52 hectare wijngaarden. Hij is een waardige opvolger van zijn vader, die zijn hele leven heeft gewijd aan het bijzondere familiedomein en aan de ontwikkeling van de appellation Beaumes de Venise. Zijn vader deed ook veel werk voor de lokale coöperatie, maar Pierre heeft zich meer gericht op de kwaliteit van de eigen domeinwijnen. Met veel succes. In Beaumes de Venise maakt hij een heerlijke zoete wijn op basis van de beroemde muscat-druif. Daarnaast heeft hij een heerlijke rode Beaumes de Venise, een wijn die sinds enkele jaren ook de eigen dorpsappellation mag dragen. Met het succes van de domeinwijnen besloot hij ook wijnen te maken in naburige wijndorpen, op basis van aangekochte druiven. Met als streven het maken van getypeerde wijnen, met een soepel en toegankelijk karakter, waar een groot publiek van kan genieten. Rhônewijnen op hun best.