Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2018 Zinfandel Dry Creek Valley, Director's Cut, Francis Ford Coppola

2018 Zinfandel Dry Creek Valley, Director's Cut, Francis Ford Coppola

€34,95
Sonoma County
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Zinfandel Dry Creek Valley, Director's Cut, Francis Ford Coppola

De Zinfadel is geproduceerd met fruit gelegen in de Dry Creek Valley appellation waar de combinatie van het klimaat en het wonderschone terroir zorgt voor uitstekende Zinfandel druiven met een intens geconcentreerde smaak. De helft van de druiven is in zijn geheel geperst en de de most wordt gefermenteerd in open-top fermentoren voor maximale kleur extractie en smaak. Daarna mag de wijn verblijven in een combinatie van Franse en Amerikaanse eiken waardoor zoals Coppola het beschrijft "de wijn echte schouders krijgt" 

In het glas is deze Coppola Zinfandel uit de Director's Cut serie diep robijnrood zoals een fraaie Zinfandel behoort te zijn. In de neus is deze zinfandel een heerlijk krachtige, volle wijn met rijpe geuren van vijg, rozijn, amarenen kersen, chocolade en specerijen. De Director's Cut Zinfandel is weelderige full bodied en fluweelzacht in het gehemelte. In de mond is deze Coppola intens en vol van smaak met rijp zwartfruit van gedroogde pruim, braam, specerijen, vanille en een zweem van laurierdrop. Aan deze Zinfandel is een kleine hoeveelheid Petite Syrah toegevoegd om zo een steviger structuur en complexiteit te geven aan de wijn.

Francis Ford Coppola (Detroit, 7 april 1939) is een Amerikaans regisseur, filmproducent en scenarioschrijver bekend van o.a. The Godfather-trilogie en Apocalypse Now en wordt beschouwd als een van de belangrijkste regisseurs van Hollywood. Hiernaast is Francis Ford Coppola sinds de jaren zeventig actief in de wijnbouw en -handel. In 1975 kocht hij samen met zijn vrouw het landgoed van de Finse zeekapitein Gustave Niebaum in Rutherford, Californië (gelegen in de beroemde wijnstreek Napa Valley) en de omliggende wijngaarden. Dat wijngoed heet tegenwoordig de Rubicon Estate Winery. Daarnaast is Coppola ook eigenaar van de Francis Ford Coppola Winery in in de Sonoma-vallei.

Wijnmaken is binnen de familie Coppola een jarenlange traditie. Francis Ford Coppola maakt zelfs al langer wijn dan dat hij films regisseert. Grootvader Coppola maakte vroeger in de kelders van hun appartement in New York wijn van druiven die speciaal uit Californië overgekomen waren. De wijnen die Coppola vandaag de dag maakt, zijn niet meer dezelfde als uit de kelders in New York, maar wel gemaakt met dezelfde filosofie. Wijnen om te drinken met vrienden en familie.

Het moederbedrijf van de Francis Ford Coppola Winery werd op 16 november 2011 door de International Wine & Spirit Competition uitgeroepen tot USA Wine Producer of the Year.