Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel 2018 Camille Cayran la Bête à Bon Dieu CDRV Plan de Dieu Bio

2018 Camille Cayran la Bête à Bon Dieu CDRV Plan de Dieu Bio

€11,95 €10,50
Vin Bio
Plan de Dieu
Côtes du Rhône Villages
Vente et Degustation.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 30 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  I.v.m. de Feestdagen kan de bezorging vertragen
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Plan de Dieu
Côtes du Rhône Villages

In 1929 werd het wijnhuis van Cairanne opgericht en het ligt in het hart van de Crus van de zuidelijke Rhône-vallei, in het departement Vaucluse, aan de linkeroever van de Rhône, in de buurt van de belangrijkste vlaggenschepen van de Côtes du Rhône, waaronder Chateauneuf du Pape, Gigondas en Vacqueyras.

De 65 wijnmakers van het wijhuis hun passie voor dit gebied, wordt van generatie op generatie doorgegeven en ze bewerken zo'n 550 hectare aan wijnstokken om kwaliteitswijnen te produceren, de appellation Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Villages, Villages Plan de Dieu, Cairanne Cru , Raw Rasteau en organische en zwavelvrije wijnen.

Een huis met een menselijke dimensie (een tiental wijnmakers produceert 80% van de wijnen)  heeft de ambitie om plezierige wijnen met sterke persoonlijkheden geboren te laten worden.

Met druiven geplukt aan het einde van hun rijping, drastische selecties en zorgvuldig gekalibreerde wijnbereiding, produceert de Cave een geweldige reeks wijnen, aan de bovenkant van het verplichte niveau.

60% Grenache, 20% carignan, 20% Syrah.

Proefnotitie

Heldere en briljante kleuren, robijnrode kleur met violette reflectie. de neus is heel intens met kruiden en hints van kreupelhout. In de mond, een mooi weelderig zoet en rond, krachtig en geconcentreerd, mooi vet, volume, tannines in balans, dichte aroma's van frisheid en bessen, kersen, zwarte bessen.

Drinken bij

Ratatouille, tajine, gevulde schotels, gerechten in saus, heel fijn bij een goede rib van rundvlees.

 

Biologisch

Frankrijk