Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel 2018 Jerome Quiot QEF Rosé

2018 Jerome Quiot QEF Rosé

€7,95
op voorraad
Vente et Degustation.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 30 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Binnen 1-3 dagen thuisbezorgd
    indien alles op voorraad
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

2018 Jerome Quiot QEF Rosé

Deze prachtige rosé is gemaakt van Syrah en Cabernet Sauvignon druiven. De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de Mont Sainte-Victoire en bevinden zich op klei- en steenachtige bodems. 

Q.E.D. is de afkorting van de Latijnse term Quod Erat Faciendum: hetgeen gedaan moest worden

De Griekse wiskundige Euclides (+/-300 v.Chr.) plaatste die woorden achter de oplossing van een probleem. (bron: Handboekje van Latijnsche spreekwoorden en citaten, W. J. Thieme & Cie— Zutphen.)

In deze rosé kan men de geur van rijpe rode bessen en aardbeien met een toefje room tegenkomen. QEF rosé heeft een frisse smaak waarin dit rode fruit uitbundig naar voren komt en waar het in de afdronk lang blijft hangen. 

Deze rosé is uitermate geschikt voor op het terras of bij de barbecue en gaat perfect samen met bijvoorbeeld: tapas, sushi en salades. 

 

Quiot, Famille

Geschiedenis:

Het Domaine du Vieux Lazaret in Châteuneuf-du-Pape is met zijn 90 hectare het grootste Domaine van de appellation. Het is tevens de kern van Vignobles Jérôme Quiot, dat ook nog eens 13 hectare Côtes du Ventoux omvat, alsmede 50 hectare in de Côtes de Provence. Het Domaine du Vieux Lazaret is voornamelijk beplant met druiven voor rode wijn (80 hectare) en de rest is gewijd aan witte druiven. De familie Quiot kreeg het domein in bezit in de 19de eeuw. Naast de productie van de eigen wijngaarden is een handelshuis opgezet (Sélection Jérôme Quiot), om een uitgelezen selectie wijnen uit de gehele Rhône-vallei te kunnen leveren.

Eigenschappen:

Jérôme Quiot heeft enorm geïnvesteerd in de verbetering van wijngaardbeheer, keldertechniek en vinificatiemethoden, en dat is duidelijk te merken. In de afgelopen tien jaar zijn de wijnen op een kwalitatief zeer hoog niveau gekomen, zonder aan authenticiteit in te boeten.