Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2022 Bel Colle Barbera d'Alba Le Masche Barrique

2022 Bel Colle Barbera d'Alba Le Masche Barrique

€12,75
Barbera d'Alba
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Bel Colle Barbera d'Alba Le Masche Barrique

Italië

Piemonte

Deze Barbera d'Alba DOC wordt gemaakt van druiven die groeien op oude Langa wijngaarden. De rigoureuze selectie van de trossen in de eerste maanden zorgen voor een lage opbrengst met hoge kwaliteit. Na voorzichtige fermentatie gaat de wijn gedurende 18 maanden in Frans eikenhouten tonnen en vaten. Na een verfijning van 18 maanden in de fles is de wijn klaar om te drinken.

De wijn heeft een intense robijnrode kleur en etherisch aroma met de geur van specerijen en moerbei.  In de mond een droge wijn met volle body en een prachtig gebalanceerde frisheid. Een veelzijdige wijn die goed gecombineerd kan worden met de hoofdmaaltijd. De wijn kan nog 5 tot 6 jaar bewaard worden.
Na rijping heeft de wijn een volle en harmonieuze smaak.

Deze wijn gaat heerlijk samen met vlees, wil en oude kaas wanneer de wijn gerijpt is.

 

Bel Colle
45 Jaar geleden richtten de broers Franco en Carlo Pontiglione en Giuseppe Priola de Bel Colle op. Sinds 2015 eigendom van de familie Bosio van Santo Stefano Belbo.

De basis van het ideologische begrip dat ons werk inspireerde, was het hedonistische concept van het produceren van kwaliteitswijnen die de lokale gebruiken respecteren en tegelijkertijd voldoen aan de smaak van de consument. Dit werd bereikt dankzij de samenwerking met de oenoloog Paolo Torchio die de wijnmakerij leidde van 1980 tot 2015, het jaar waarin Bel Colle onderdeel werd van de groep Bosio Family Estates.

De familie Bosio, producenten voor 4 generaties, heeft de keldertechnologieën vernieuwd, zonder afstand te doen van traditie: vinificatie in staal, veroudering van de grote rode wijnen, in grote Franse eiken en Slavonische vaten.

Het deelgebied Verduno, Monvigliero genaamd, is altijd beschouwd als het beste in de gemeente, maar ook als een van de beste in het hele productiegebied van Barolo-wijn. Het is een natuurlijk amfitheater op het zuidwesten, de klassieke middagzon, waar het specifieke microklimaat de productie verbetert van een zeer geurige en delicate Barolo-wijn met een uitgebalanceerd lichaam en zachte tannines die nooit hard zijn. Een extreem langlevende wijn die deze eigenschappen na verloop van tijd behoudt.

Borgo Castagni is synoniem voor Bel Colle, in feite bevindt het wijnhuis zich in deze stad die de twee gemeenten Verduno en La Morra verenigt. Het zijn de eigen wijngaarden waar de controle van de vegetatieve trend van de wijngaard bijna dagelijks wordt gevolgd, van snoeien tot oogsten, alles wordt gecontroleerd en uitgevoerd door Bel Colle. De blootstelling is gericht op het Westen - Zuidwesten en de wijnen geproduceerd op kleikalksteengronden met krijtaders hebben een unieke reuk ingesteld voor intensiteit en persistentie gekoppeld aan een uitstekende structuur en uitstekende kleurintensiteit.