Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2019 Cabernet Sauvignon, Blacksmith, Langmeil

2019 Cabernet Sauvignon, Blacksmith, Langmeil

€17,95
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Met een rijke traditie die teruggaat tot 1842 en een unieke Europese (Oberschlesien) invloed is Barossa valley verworden tot de meest bekende wijnstreek van Australië. Het behalen van vijf sterren in zes opeenvolgende jaren in James Halliday’s Wine Companion maken Langmeil dan ook tot één van de toonaangevende wijnproducenten in dit gebied. De doelstelling van deze winery is het maken van topwijn die 100% afkomstig is uit Barossa en van druivensoorten die uitblinken in dit gebied.

Alhoewel een aantal van haar wijngaarden veel ouder zijn werd Langmeil in 1996 opgericht door de drie vrienden: Chris Bitter, Carl Lindner en Richard Lindner. De originele wijnmakerij die op het landgoed sinds 1930 gevestigd was sloot in 1988 en heeft daar tot 1996 onaangeroerd gelegen. Het zorgvuldig restaureren hiervan duurde jaren.

De Chief Winemaker Paul Lindner overziet vandaag de dag het vinificatieproces en geeft hier in het bijzonder aandacht aan het maken van wijn uit individuele wijngaarden, minimale “handling” en zorgvuldige filtratie om zo uitgesproken goed gebalanceerde wijnen met subtiele complexiteiten te kunnen garanderen. Langmeil toont dat Barossa in staat is tot het voortbrengen van niet alleen makkelijk benaderbare wijnen maar ook complexere varianten met een uitstekend bewaarpotentieel.

Cult Killer Cabernet
De Blacksmith Cabernet Sauvignon is een regionale blend van verschillende wijngaarden in het district. Het doel hiervan is een stijl Cabernet Sauvignon te creëren die Barossa’s terroir en Langmeil’s filosofie reflecteert. Deze wijn wordt in 20% nieuwe Frans eiken gerijpt en voor 80% in 2 tot 4 jaar oude eiken vaten.

Het selectieproces en de methode van wijn maken zorgen dat deze wijn nu gedronken kan worden maar zich ook goed ontwikkeld op de fles. De neus geeft een hint van ceder en zwart fruit en toont zich op het palet als een medium tot full bodied Cabernet Sauvignon met meer dan voldoende diepgang, kruidigheid en een lange afdronk.