Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2020 Château Maucoil Châteauneuf-du-Pape

2020 Château Maucoil Châteauneuf-du-Pape

€34,50
Châteauneuf-du-Pape, Biologisch
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Châteauneuf-du-Pape, Tradition, Chateau Maucoil

Frankrijk

Rhône

Biologisch

Deze prachtige wijn intens robijnrood van kleur. In de neus fijn en rijk aan aroma’s van zwart fruit en kruiden. In de mond vol van smaak met tonen van gerijpt zwart fruit. De afdronk is bijzonder en lang.

De wijn kan 10 jaar bewaard worden

 

Châteauneuf du Pape behoort tot de meest gerenommeerde wijnen van Frankrijk. Het is een wijn met een rijke geschiedenis en met veel roem. Châteauneuf du Pape is gelegen tussen Avignon en Orange, te midden van uitgestrekte wijngaarden. De plaats zelf geniet bekendheid door de ruïne van het voormalige 14e eeuwse pauselijk zomerpaleis. Daaraan dankt de plaats ook haar naam. Tevens zeer bekend van Châteauneuf du Pape zijn de grote kiezelstenen in de wijngaarden die de warmte van overdag s'nachts goed vasthouden, zodat de druiven optimaal en gelijkmatig kunnen rijpen.
Château Maucoil ligt op de weg van Châteauneuf du Pape naar de Mont Ventoux, ten noorden van Châteauneuf du Pape, grenzend aan Orange. Château Maucoil is een mooi wijnhuis dat gelegen is tussen de oudste wijnstokken van de Rhône.

 

Châteauneuf-du-Pape

LOCATION

Château Maucoil’s vineyards are located in the northwest of the Châteauneuf du Pape area, on the left bank of the River Rhône, and on the appellation’s three soil types: pebbles, Urgonian and sand.

VINEYARDS AND TERROIR

From the Domaine’s youngest vines (40 years on average), planted with 4 grape varieties on sandy and pebbly soils. The yield is around 25 hl/ha and harvesting is carried out by hand, with the grappe individually sorted before vinification.

GRAPE VARIETIES

Grenache noir (60%) Syrah (15%) Mourvèdre (15%) Cinsault (10%)

PRODUCTION

The grapes are sorted and go into concrete tanks, by grape variety and by parcel. After around 30 days in vat, with pumping over, rack-andreturn and punching down, the wines undergo a mixed ageing, in vats and in barrels previously used for one vintage, before being blended.

TASTING NOTES

Strong ruby red hue with a beautiful shine. Very fine on the nose with superb black fruit and spicy notes. Delightful and intense on the palate, with lovely balance and great elegance, from the moment it is bottled.

SERVING AND FOOD PAIRINGS

16-17°C. Decanting is advisable if the wine is opened when young (under 5 years). Delicious with beef stew or casserole or mushroom risotto. Can be laid down for up to 10 years.