Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2019 Jeremie Huchet Muscadet ‘La Perdrix de l’Année’

2019 Jeremie Huchet Muscadet ‘La Perdrix de l’Année’

€12,25
Melon de Bourgogne
Wijnkoperij Wesseling, een begrip in Laren en omstreken sinds 1988.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 30 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Jeremie Huchet Muscadet 'La Perdrix
de l'Année'


Loire, Frankrijk

Muscadet sur granit

Appellation d'origine controlée KLIMAAT & TERROIR
Een mild zeeklimaat. Bodemgesteldheid van deze wijn bestaat
overwegend uit grof zand en graniet.


Vergisting vindt plaats onder lage temperatuur op stalen vaten.
Daarna wordt de wijn drie maanden op het bezinksel van gistcellen
(de ‘lie’) bewaard.

melon de Bourgogne

Heel sappige en plezierige wijn. Met de smaak van frisse, maar rijpe
Elstar appel.

Als aperitief laat de wijn een fris mondgevoel achter. Maar de
klassieke combinatie is natuurlijk muscadet met lekkers uit de zee.
De ideale wijn voor bij fruits de mer!

De druiven die gebruikt worden voor de productie van deze wijn
worden op een biologische wijze verbouwd.

 

Jérémie Huchet nam in 2001 familiedomein Château-Thébaud over van zijn vader
Yves, een gewaardeerde wijnbouwer in het westelijke deel van de Loire. In de
loop der jaren heeft Jérémie zijn domein uitgebreid tot zo’n 57 hectare. In de
kelders van een prachtig oud klooster wordt het voornaamste vinificatie-werk
gedaan. Alle wijngaarden zijn sinds 2001 gecertificeerd als duurzame landbouw,
maar al jaren daarvoor was Huchet gestopt met het gebruik van niet-natuurlijke
middelen. Het wijnbedrijf heeft zich volledig toegelegd op de productie van
Muscadet-wijnen, gemaakt van melon de Bourgogne. Deze druif is goed in staat
om het specifieke terroir van een bepaalde plek volledig uit te dragen. Huchet
werkt met verschillende percelen op verschillende terroirs. Per cuvée zijn
locatie, de grond en ondergrond zeer bepalend. In alle gevallen is de invloed van
de Atlantische Oceaan en de Loire groot.