Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2019 Louis Jadot Meursault

2019 Louis Jadot Meursault

€69,50
Bourgogne, Meursault
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Louis Jadot Meursault

Frankrijk, Bourgogne, Meursault

Chardonnay

Meursault maakt met Blagny, Chassagne en Puligny deel uit van de Côte des Blancs: het deel van de Côte de Beaune vanwaar de mooiste witte wijnen komen. De wijngaarden voor de Meursault van Maison Louis Jadot liggen op een hoogte tussen 230 en 360 meter boven zee met hun aflopende kant gericht naar het oosten om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen. Hier komen van de kalkgrond gemengd met mergel, prachtige chardonnaydruiven die vergist worden op hout en daarna 15 maanden rijpen op eiken vaten.

Dan geurt de wijn naar boter, bloemen en honing. Hij is genereus op de tong met volle witte vruchtentonen, kruiden en hazelnoot. Zijn lange elegante afdronk voorspelt een groot rijpingspotentieel: tussen 8 tot wel 15 jaar. Grootse wijn die in iedere serieuze wijnkelder thuishoort.

 

Louis Jadot Côte de Beaune

Maison Louis Jadot werd in 1859 opgericht door Louis Henry Denis Jadot.
Van oorsprong was het vooral een handelshuis, maar tegenwoordig bezit het meer dan 225 hectare eigen wijngaarden. Het totale assortiment omvat wijnen uit Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais, in het laatste geval meestal gemaakt op het eigen Château des Jacques.

Uitgangspunt bij alle wijnen is dat iedere wijngaard zijn kenmerken heeft en dat het terroir dus leidend is.

Om die reden laat men de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan en streeft wijnmaker Frédéric Barnier er naar om tijdens het vinificatieproces zo weinig mogelijk ingrepen te doen. Hierdoor bestaat er niet zoiets algemeens als een ‘Jadot-stijl’, maar heeft elke wijn van Louis Jadot zijn eigen karakter.