Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2019 Mas Fuertes Campo de Golf

2019 Mas Fuertes Campo de Golf

€20,75
Mas Fuertes wordt geproduceerd op een landgoed gelegen in het La D'Empordà-gebied. Dit is in het noordoosten van Spanje. De prachtige kleurencombinatie van groen, blauw en een vleugje paars is overal te zien. De cultuur van het wijn maken, de kennis van h
Wijnkoperij Wesseling, een begrip in Laren en omstreken sinds 1988.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 30 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Mas Fuertes Campo de Golf

Petit Verdot

Spanje

La Bisbal D’emporda

Petit Verdot. Mag bijna nooit alleen. Maar een paar producenten, vooral in Spanje, gunnen 'm een solo-optreden. Waaronder Mas Fuertes. Interessante druif die, als hij helemaal rijp is, prachtige extra dimensies aan een wijn geeft. Een diepe paarse kleur, een zweempje bananengeur, op latere leeftijd overgaand in viooltjes, de smaak van specerijen. Grote probleem van de ‘petit’ is nu juist echter dat ‘helemaal rijp’ worden. Daar is hij alleen toe bereid tijdens aangenaam warme jaren. Maar in tegenstelling tot Bordeaux – waar de petit verdot vaak als hulpdruif functioneert om cabernet sauvignon met een ingevallen borstje wat bij te staan – is er aan voldoende zon geen gebrek in Empordà. En dat levert een spannende rode op. Pruimig, donker fruit, katjesdrop, een verdwaald pepermuntje, wat tijm en cabernet franc-achtige zoete paprika. Veel sap en smakelijk.

 

Mas Fuertes wordt geproduceerd op een landgoed gelegen in het La D'Empordà-gebied. Dit is in het noordoosten van Spanje. De prachtige kleurencombinatie van groen, blauw en een vleugje paars is overal te zien. De cultuur van het wijn maken, de kennis van het proces en het product, stammen uit de 6e eeuw voor Christus. De naam D’Empordà stamt af van de belangrijke Griekse kolonie in het land, de Empúries, een stad die na eeuwen haar naam gaf aan de hele regio: L'Empordà

De wijngaard van Mas Fuertes ligt op de noordelijke hellingen van het Gavarres-massief en aan de zuidkant van de Empordanese vlakten.  

In dit prachtige gebied is een nieuwe en unieke wijngaard ontstaan met een bijzondere manier van wijn maken. De druiven danken hun naam aan de faciliteiten van het landgoed. Zo zijn de druiven van Campo de Golf bij het Golfveld gepland. De druiven worden met de hand geplukt en de druivenplanten worden met biologische producten verzorgd. 

De Petit Verdot 100% creëert een prachtige wijn met een sterke aanwezigheid van fruitige aroma's. Hij heeft een overheersende kruidige smaak door de rijping in eiken vaten.