Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2019 Rosso di Montalcino, Sasso di Sole

2019 Rosso di Montalcino, Sasso di Sole

€19,95
Rosso di Montalcino
Binnen 1-3 werkdagen thuisbezorgd
Wijnkoperij Wesseling, een begrip in Laren en omstreken sinds 1988.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 30 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Rosso di Montalcino, Sasso di Sole

De 'eenvoudige' Brunello. Echte Italiaanse Sangiovese uit Toscane . Heerlijk!

Robert Parker: " a fine Rosso with a surprising level of sophistication and charm"

SassodiSole is een klein familie domein in het beroemde Montalcino gebied, dat de meest mooie Rosso's en Brunello's maakt voor een zeer redelijke prijs. Brunello uit Toscane wordt - samen met de Barolo uit Piemonte - alom beschouwd als de grote klassieke rode wijn van Italië. Uitsluitend gemaakt van de Sangiovese druif levert dit intense, zachte, gebalanceerde, 'warme' wijnen die -dat zal geen verrassing zijn - uitstekend passen bij Italiaans eten.

Roberto Terzuoli, eigenaar en wijnmaker van dit kleine familie domain heeft het vak geleerd bij het beroemdste Montacino domein -Biondi Santi - en daarbij ook nog zijn vrouw ontmoet de dochter van de directeur, voordat hij nu sinds een aantal jaren zijn eigen wijn maakt. En met succes, want hij wordt inmiddels ook door de internationale wijnbladen gezien als "a rising star".

Roberto werkt strikt traditioneel dwz opvoeding van de wijn vind plaats op grote Slavonisch eiken vaten en niet op kleine franse eiken vaten waardoor de wijnen van Roberto zo mooi "Italiaans" blijven. Dat levert volgens een bekende wijnschrijver een wijn op die : super balanced and refined wine with berries, cedar and dried flowers and hints of toasted oak. Full body, with integrated and silky tannins. Lasts for minutes.