Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2021 Allegranza La Mancha Tempranillo Single Vineyard

2021 Allegranza La Mancha Tempranillo Single Vineyard

€7,50
Single Vineyard
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

De druiven worden handmatig geoogst in september wanneer ze optimaal rijp zijn. De druiven weken 48 uur bij een temperatuur van  5ºC. De gisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 24-28ºC in RVS tanks. Een deel van de wijn rijpt 2 - 3 maanden in Frans eiken vaten voordat de wijn geblend wordt.

Heldere robijnrode kleur met paarse reflecties. De intense aroma's doen denken aan zwarte kersen, rijpe aardbeien en tonen van exotische kruiden en eucalyptus. In de mond is het een medium droge wijn met een medium body en zachte tannine in de lange afdronk.

De Allegranza La Mancha Tempranillo Single Vineyard wordt geproduceerd door Hammeken Cellars.

Deze producent is gespecialiseerd in moderne Spaanse wijnen en heeft zich sinds 1996 gevestigd in de wereldwijde wijnindustrie. Hammeken Cellars is toegewijd aan het introduceren van druivensoorten aan de wereld die diepe wortels hebben in de Spaanse geschiedenis; elke druivensoort kan een uniek verhaal over Spanje vertellen.

Ze geloven in de pure essentie van het fruit. Om hoogwaardige wijnen te produceren die succesvol zullen presteren op een competitieve markt, moet de kwaliteit van de druiven en wijngaarden het beste zijn.

Het wijnbouwteam heeft geen geografische beperkingen, waarbij ze de wijngaarden voortdurend doorzoeken naar oude wijnstokken met een lage opbrengst en kwaliteit fruit. Met behulp van deze criteria en met 5 toegewijde en gepassioneerde wijnmakers heeft Hammeken Cellars bekroonde wijnen bereikt in meer dan 18 verschillende Spaanse wijnregio's. Hun wijnportfolio weerspiegelt elke wijn "hoge kwaliteit tegen een concurrerende prijs"-standaard, en doen hun best om de trend voor wat nieuw is in Spaanse wijnen te bepalen.