Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2020 Columbia Crest Grand Estates Chardonnay

2020 Columbia Crest Grand Estates Chardonnay

€20,75
Columbia Valley Chardonnay
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Columbia Crest Grand Estates Chardonnay

Columbia Crest stond samen met Château Ste Michelle aan de basis van de doorbraak van de Washington State-wijnen. De staat Washington ligt in het Noord-Westen van de USA, tussen Canada (N), Idaho (O), Oregon (Z) en de Pacific Ocean (W).
De belangrijkste “Viticultural Appellation” is de Columbia Valley. Gelegen op de 46 ° noorderbreedte ligt deze vallei op dezelfde breedtegraad als Bourgogne.

De druiven voor deze witte wijn zijn speciaal geselecteerd van de beste wijngaarden die zich in Columbia Valley bevinden. De wijn heeft een intense geur met aroma's van appel, meloen en door de opvoeding op hout komen daar tonen van crème brûlée en butterscotch bij. De smaak is vol en romig met nuances van noten, vanille en rijp fruit die lang in de afdronk te proeven zijn. De wijn is uitermate geschikt bij bijvoorbeeld: kreeft, krabkoekjes, gebraden kip en varkenshaas.  

 

Verenigde Staten, Washington State
In 1983 opende Columbia Crestwinery haar deuren in het hart van de staat Washington, Horse Heaven Hills, naast de Colombia rivier. Colombia Crest is één van de grootste wineries in het noordwesten van Amerika en één van de meest geprezen wineries van de wereld. De winery beslaat zo’n kleine 2.500 hectare EstateVineyards, van de 12.000 hectare in totaal, waarvan een aantal tot de beste behoren van Washington.
Beschermd tegen regen uit het Noordwesten en het Cascade bergen in het westen is de vallei gezegend met meer dan 300 dagen zon. Irrigatie van het water zorgt ervoor dat de timing en kwaliteit van het water op een gecontroleerde manier wordt geleverd.