Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2020 De Kleine Schorre Schouwen-D®uiveland Auxerrois

2020 De Kleine Schorre Schouwen-D®uiveland Auxerrois

€19,75
Zeeuwse wijn uit Schouwen Duiveland heerlijk bij mosselen, oesters, oosterscheldekreeft, platte vis en asperges.
Wijnkoperij Wesseling, een begrip in Laren en omstreken sinds 1988.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 30 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

De Kleine Schorre Schouwen-D®uiveland Auxerrois

Nederland, Zeeland

Auxerrois is een Pinot Blanc variant, echter met een laag zuurgehalte en wat extractrijker dan de Pinot Blanc. Het druivenras Auxerrois kleurt de smaak van deze harmonieuze cuvée. Lekker bij gebakken tong.

‘Levendig, fris met bescheiden schakeringen van appel, citrus en naar mild zwemende perzik plus peer.’

 

Zeeuwse wijnen van De Kleine Schorre

Het avontuur van De Kleine Schorre begon in 2001. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or hebben ze een wijnhuis weten op te zetten die verast met hun sterke wijnen. De keuzen van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. De wijnen moeten onder andere naadloos aansluiten bij wat Zeeland te bieden heeft. Namelijk vis. De keuze was dan ook snel gevallen op Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois. Inmiddels zijn er al 42.000 wijnstokken gepland. De wijngaard is uitgegroeid tot 10 hectare en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland.

Een van de belangrijkste druiven voor De Kleine Schorre is de Pinot Blanc. In het zonnige Dreischor waar we de wijngaarden vinden, is het precies warm genoeg om deze druif perfect te laten ontwikkelen. Hij behoud zijn frisheid waar we van kunnen genieten in het glas. Wijnmaker Johan van de Velde combineert zijn wijnen van Pinot Blanc door de toevoeging van 10 procent van een andere druif. In sommige jaren is dat 10 procent Pinot Gris en. In andere jaren is dat de Auxerrois druif. De druiven worden op roestvrijstaal vergist tot de wijn een elegant en opwekkend karakter heeft.