Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2021 Domaine Berthelemot Chassagne-Montrachet 1e Cru Abbaye de Morgeot Blanc

2021 Domaine Berthelemot Chassagne-Montrachet 1e Cru Abbaye de Morgeot Blanc

€75,50
Chassagne Montrachet 1e Cru
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Domaine Berthelemot Chassagne-Montrachet 1e Cru Abbaye de Morgeot Blanc

Frankrijk

Bourgogne - Chassagne-Montrachet

Domaine Berthelemot heeft 7,8 ha wijngaarden in bezit in Côtes de Beaune. Gelegen tussen Meursault en Chassagne-Montrachet en beslaat 205 ha Puligny-Montrachet waar de bekendste Premiers en Grand Cru’s uit de Bourgogne worden gemaakt. Deze mooie witte wijn wordt gemaakt van 100% Chardonnay druiven, die met de hand geoogst worden. Na de vinificatie rijpt de wijn op eikenvaten.

In de neus komen verschillende aroma’s naar voren, variërend van vers fruit tot witte bloemen en honing. In de mond komen weelderige en goed uitgebalanceerde smaken naar voren, rijk aan mineralen, wat ervoor zorgt dat hij nog een aantal jaren kan liggen.

Heerlijke combinatie met schaaldieren of visgerechten met een romige saus.

 

Domaine Berthelemot
Sinds haar oprichting in 2006 door de samenvoeging van de landgoederen van Jean Garaudet en Yves Darviot, heeft Domaine Berthelemot wijnliefhebbers betoverd met zijn fijne wijnen in de Verenigde Staten, China, Australië, Verenigd Koninkrijk, België, Nederland en natuurlijk, kenners in Frankrijk.

De reputatie van het domein is niet alleen opgebouwd uit de vele awards en commentaren van critici in de handel, maar ook door overnames van appellaties: na Beaune, Pommard, Monthelie, Meursault zijn vanaf 2012 de activiteiten uitgebreid naar percelen in Puligny, Chassagne en opnieuw Meursault om aan de vraag naar witte wijnen te voldoen.

Dit zou allemaal niet mogelijk zijn geweest zonder de oprichter van het Domaine, Brigitte Berthelemot. Door haar toewijding, en samenwerking met wijnmaker Marc Curgney worden de wijnstokken in topconditie gehouden voor de productie van de beste wijnen. De sleutel van het succes is de verzorging van de wijnstok en de omgeving.