Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2022 Domaine Salmon Sancerre Blanc

2022 Domaine Salmon Sancerre Blanc

€21,95
Loire, Sancerre
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Domaine Salmon Sancerre Blanc

Frankrijk

Loire

Deze Sancerre blanc is gemaakt van Sauvignon Blanc druiven. Dit gebied staat bekend om zijn kalkrijke bodem die de witte wijnen hun karakteristieke eigenschappen meegeven. Mooi groenige heldere kleur en fijne aroma's van fruit en het herkenbare minerale karakter. In de smaak intens fris en bloemig.

Intense aroma’s van citrus, limoen en een beetje munt. Frisse witte wijn met mineraliteit en veel fruit, het geheel is mooi in balans. 

Gaat goed als aperitief, bij witte visgerechten, lichte kipgerechten of een frisse salade met een zure vinaigrette.

 

Domaine Salmon
De familie Salmon teelt al 6 generaties lang druiven in de regio Sancerre, voornamelijk binnen de beroemde gemeente Bué, wiens wijnen bekend zijn over de hele wereld. Dit is het gebied waar sommige van 's werelds meest prestigieuze wijngaarden liggen.

Irénée Salmon en zijn zonen hebben wijngaarden gevestigd op de beste hellingen. Deze nalatenschap, doorgegeven van vader op zoon, moedigt aan om het terroir en de teeltmethoden te respecteren, zodat de natuur zich het beste kan uiten en de kenmerkende smaken en aroma’s van Sauvignon Blanc en Pinot Noir goed naar voren komen.

Vandaag de dag zijn 15 hectare wijngaarden AOC Sancerre Blanc, 5 hectare AOC Sancerre Rouge en Rosé (beplant met Pinot Noir) en 3,25 hectare AOS Pouilly Fumé in de gemeente Pouilly sur Loire in het bezit van familie Salmon.