Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2020 Tierra Buena Rueda

2020 Tierra Buena Rueda

€6,50
Verdejo, Sauvignon Blanc, Chardonnay
Wijnkoperij Wesseling, een begrip in Laren en omstreken sinds 1988.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 30 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Tierra Buena Rueda

Verdejo, Sauvignon Blanc, Chardonnay

Witte aromatisch, fruitrijke, frisse wijn met geuren van bloemen, appel en peer.

Het gebied Rueda ligt in het zuidelijkste gedeelte van het district Castilla y Léon zo'n 200 km. ten noordwesten van Madrid. Aan onder andere de kastelen, die op zo'n beetje iedere heuveltop staan is duidelijk te zien dat Rueda de grens vormde tussen christelijk en moslim gebied. Rueda noemde men in de 9e eeuw dan ook Tierra de Nadie, "Niemandsland", waar de ene veldslag na de andere plaatsvond.

Het gebied Rueda is echter veel groter (6600 ha.) maar bestaat uit plaatsjes die niet veel groter zijn dan Rueda zelf. Medina del Campo is een leuk markt-stadje, Nava del Rey met z'n nauwe straatjes waarschijnlijk het meest pittoreske. Daar vindt men ook leuke Tapas-bars. Zodra je uit één of ander plaatsje rijdt zie je een wijds landschap met hier en daar een lichte glooiing. Doordat de wijngaarden vaak niet aaneengesloten liggen maar worden onderbroken door korenvelden of braakliggende stukken is het een afwisselend landschap.

Tierra Buena is een blend van verdejo, sauvignon blanc en heel klein beetje chardonnay.

Deze speelse, lichte witte wijn heeft een heldere bleke kleur. Een stuivend bouquet van bloemen en wit fruit. De lekkere sappige smaak en de frisse zuren maken deze Rueda tot een ideale aperitiefwijn.