Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2021 Domaine de l'Olivette Bandol Blanc

2021 Domaine de l'Olivette Bandol Blanc

€19,95
Bandol Blanc
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Domaine de l'Olivette Bandol Blanc

Bandol Blanc is een elegante, aromatische Bandol en verleidt iedereen met haar verfijnde mix van Clairette, Rolle en Ugni Blanc druiven. Verfijnde en licht kruidige aroma’s met florale en licht fruitige tonen. Prachtige mild droge zachte smaak met lange afdronk.

Zeer expressief en rond. Subtiele smaken van amandel, limoen en citrus.

 

"Al meer dan twee eeuwen, waakt er één familie over dit land... Familie Dumoutier beheert dit domein liefdevol en in de loop der jaren hebben ze het karakter van hun wijnen weten te behouden. De voorwaarden om de Appellation Bandol te verkrijgen, zijn niet alleen gerespecteerd, maar versterkt. De opbrengst is zeer laag gehouden, 36 hectoliter per hectare. De wijn kan zich dus ontwikkelen en zijn volle, rijke smaak behouden. Domaine de L’Olivette vindt het belangrijk om de karakteristieke eigenschappen van hun terroir te koesteren zonder daarbij de technologische ontwikkeling in de wijnbouw uit het oog te verliezen.

De kleine maar bijzondere wijnstreek Bandol ligt tussen Toulon en Marseille. Het is de meest prestigieuze AOC van de Provence. In dit gebied worden uitsluitend wijnen op traditionele wijze gemaakt van hoge kwaliteit. Er worden fantastische rosé en verdienstelijke witte wijnen gemaakt, maar het zijn vooral de rode wijnen die gereputeerd zijn en tot de beste wijnen van Frankrijk worden gerekend. De belangrijkste druivensoort is Mouvèdre, verder voornamelijk Grenache en Cinsaut. Lagering van enkele jaren wordt voor Bandol-wijn vaak aanbevolen. Tien jaar of meer is ook niet ongebruikelijk. Dit vanwege het hoge tannine- en alcoholgehalte. De witte Bandol wijnen zijn voornamelijk samengesteld uit Clairette blanche, Bourboulenc, Ugni blanc en tegenwoordig ook Sauvignon blanc. Bandol, de parel van het zuiden."