Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2021 Les Jamelles Vin Orange

2021 Les Jamelles Vin Orange

€11,50
Orange Wine
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Les Jamelles Vin Orange

(Orange Wine)

Frankrijk

Languedoc-Roussillon

Bij Les Jamelles zijn ze van alle markten thuis en niet vies van een experimentje. Zo voegen ze nu ook een ‘Vin Orange’ aan hun assortiment toe. Niet van sinaasappels, niet uit de plaats Orange, maar door de schilletjes van de Grenache Blanc, Viognier, Muscat, Gewürztraminer en Chenin Blanc zo’n 8 uur mee te laten weken in het sap. Dit korte inweekproces voordat de druiven geperst gaan worden, zorgen dan ook voor een wat oranje koperen kleur maar ook met een uitzonderlijk smaakpalet. Aroma's die doen denken aan subtiele, kruidige tonen van gember, komijn, jeneverbes, kruidnagel en peperkoek, evenals nuances van gekonfijte sinaasappelschil en bergamot. Zeer delicaat, fris, soepel en harmonieus in de mond. In de afdronk een licht zwart pepertje. De lichte tannines (ja, door die inweking van de schil) laten een indruk van frisheid en strakheid achter.

Serveer hem iets gekoeld als fijne match met mediterrane groenten als een “tian” van langzaam geroosterde aubergine of paprika in olijfolie. Spannende combi met een Indiase curry.

 

Kort gezegd oranje wijn is een witte wijn gemaakt op de manier van rode wijn. Dit wil zeggen dat de tijdens het proces van het maken van de witte wijn de schillen en pitten langer hebben mee geweekt. De schillen en pitten geven kleur en smaak af. Hierdoor ontstaat een totaal andere witte wijn met oranje achtige kleur. 

Bron: https://halfes.nl/2021/04/24/orange-wine-of-gewoon-oranje-wijn-wat-is-dat/