Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2023 Real Agrado Rioja Blanco

2023 Real Agrado Rioja Blanco

€7,50
Rioja Blanco
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving
Deze ‘Vegan-Friendly’ gecertificeerde wijn gemaakt van Viura, afkomstig van de wijngaarden Las Planes aangeplant in 1980 en 1992 met een klein/kalkachtige bodem. De druiven worden met de hand geoogst, fermentatie op lage temperatuur in RVS tanks.
Real Agrado Blanco heeft een mooie heldere strogele kleur. In de geur tonen van witte bloemen, tropisch fruit met lichte kruidige tonen. De smaak is fris met een heerlijke aroma’s van citrus en perzikachtige afdronk.

Heerlijk als aperitief, uitstekend in combinatie met gegrilde groenten of lichte visgerechten zoals bijvoorbeeld gegrilde sardines of zeebaars.

 

Real Agrado/Viñedos Alfaro

Real Agrado/Viñedos Alfaro bezit bijna 100 hectare wijngaarden gelegen in het meest zuidelijke gedeelte van de Spaanse streek Rioja; Rioja Oriental. De wijngaarden zijn verdeeld in vijf ‘single-vineyards’; Lobera, Los Señores, Rodiles, Las Planas an Canterabuey. De moeilijk bewerkbare bodem bestaat uit klei met kiezels en stenen.
De wijngaarden zijn beplant met de blauwe druivensoorten Garnacha, Tempranillo, Graciano, Mazuelo en de witte druivensoort Viura, met een gemiddelde leeftijd van 25 tot 40 jaar.
 
De wijnen van Real Agrado zijn voorzien van de term ‘Viñedos en Propiedad’, wat wettelijk erkent dat Real Agrado uitsluitend werkt met eigen geteelde druiven.
Hierdoor heeft de wijnmaker de volledige controle over de productie van de wijnen, van wijngaard tot fles.
De zéér moderne winery is gelegen tussen de wijngaarden, met alle benodigdheden voor de productie van kwaliteitswijnen. In de ondergrondse kelder liggen vaten van Frans en Amerikaans eiken in perfecte condities qua luchtvochtigheid, temperatuur en luchtstroom, tevens is een eigen bottellijn.
 
Spanje
 
Rioja
 
Druivenras: Viura
 
Alc.: 13%