Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2022 Belondrade Quinta Apolonia

2022 Belondrade Quinta Apolonia

€22,50
Belondrade's 2e wijn
Wijnkoperij Wesseling, een begrip in Laren en omstreken sinds 1988.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 30 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Belondrade Quinta Apolonia

Spanje

Vino de la Tierra de Castilla y León

Verdejo

Biologisch

"Het is de ultieme terroir explosie van La Seca, waar de wijngaarden zich bevinden.

De Belondrade wijngaarden beslaan in totaal 23 percelen die nauwgezet worden beheerd. Daarbij wordt er goed gekeken naar de diverse terroirs. Die bestaan uit klei-, zand-, kiezel- en kalkbodems. Het terroir kan de mens niet controleren, maar wat er vervolgens op verbouwd wordt en hoe wel. En dat doen ze bij Belondrade tot in detail.

De allereerste oogst van Belondrade y Lurton zag in 1994 het daglicht. Pas in 2002 volgde Apolonia als “2e wijn”. Daarbij werd nadrukkelijk een ander pad bewandeld. Er werd specifiek gekozen voor een andere classificatie, om het verschil tussen de 1ste en de 2e wijn te benadrukken. Dat verwijst natuurlijk naar hetzelfde principe dat bepaalde Chateaus in Bordeaux hanteren. Er is echter één groot verschil, alle percelen van de wijngaard hebben dezelfde aangeplante kwaliteit en kunnen zowel voor Belondrade als voor Apolonia gebruikt worden."

1/3e van de wijn wordt in houten vaten gefermenteerd voor de diepte en balans de andere 2/3e in roestvrijstaal om de frisheid en de zuurgraad te behouden.

De kleur van de verdejo is prachtig licht goudgeel. Aroma’s van exotisch fruit met bloemige tonen komen je tegemoet. Je proeft dit ook terug met daarnaast een mooie zuurgraad, romige textuur en een heerlijk lange afdronk met een aangenaam bittertje. Belondrade Quinta Apolonia kan nog even ontwikkelen, maar is meteen op dronk. Gastronomische, elegante verdejo die goed past bij Aziatische gerechten (de favoriet van Jean Belondrade), maar zeker ook zomerse gerechten als salades, pasta’s, kaasplateaus of charcuterie. Veelzijdig en heerlijk!