Veganistisch

Wijnhuizen maken gebruik van dierlijke producten als klaringsmiddel voor het verwijderen van eiwitten, gisten en andere organische deeltjes uit de wijn. Dit wordt vooral om optische redenen gedaan, maar ook voor de neutralisering van bitterstoffen en om de wijn beter houdbaar te maken. 

Voorbeelden van dierlijke producten die gebruikt worden als klaringsmiddel zijn gelatine, vislijm, chitosan, caseïne en ei-albumine, melk. Rond het middellandse zeegebied wordt ook runderbloed  gebruikt, maar dit is niet toegestaan in Europa. Van deze soorten zou caseïne, het eiwit uit melkeiwit aanvaardbaar zijn voor vegetariërs, maar niet voor veganisten. Een alternatief voor deze dierlijke producten is b.v. Bentoniet (een kleisoort), of het op natuurlijke wijze laten bezinken van het wijn sedimenten maar dat is een tijdrovend proces. 

2017 L´Auratae Nero d´Avola BIO
€7,25
op voorraad
2017 l'Auratae Catarratto Pinot Grigio BIO
€7,25
op voorraad
Biologische wijn
2013 Zweigelt, Diwald Martins , Bio
€9,75
op voorraad
2017 Domaine Bousquet, Malbec Reserve (Bio)
€10,95
op voorraad
2013 Montepulciano, Lunaria, Cantina Orsogna, Coste di Moro. Demeter, Biodynamisch
€10,95
op voorraad
2015 Primitivo, Fatalone, Gioia del Colle, Biodynamisch
€14,95
op voorraad
Veganistisch
€19,45
op voorraad
Veganistische wijn
Veganistisch
Veganistische wijn
€19,45