BBQ 2014
http://www.wijnkoperijwesseling.nl/assortiment/bbq/
Hoe lekker is het... genieten van een heerlijke zomerse dag, een goed stuk vlees op de barbecue, frisse salades en... een goed glas wijn. Welke wijn past het best bij het vlees wat u gaat eten? Ideale combinaties om uw barbecue helemaal compleet te maken.
Bij gamba's
Gamba's van de grill met veel knoflook gaan goed samen met witte wijnen uit Noord Spanje, ook wijnen met een combinatie van de Chardonnay en de Sauvignon Blanc druif zijn goede begeleiders. Veel van deze wijnen komen uit Chili, Zuid-Afrika of Australië.
Chardonnay Las Rocas 2013 5,75
Chungara Sauvignon Blanc 2013 5,75
Bij visgerechten
Indien u kiest voor lichte visgerechten, zoals witvisfilet, neem dan een frisse witte wijn, bijvoorbeeld gemaakt van deSauvignon Blanc druif of een Spaanse wijn uit de Rueda, ook een mooie Portugese Vinho Verde gaat hier goed bij.
Rueda, Verdejo Valdelagunde 2013 7,50
Vinho Verde Anjos de Portugal 5,50
Bij stevigere visgerechten zoals gegrilde tonijnsteaks mag ook een wat stevigere wijn, kies dan voor een wijn van deChardonnay druif en bij voorkeur één uit California, Argentinië of Chili en indien verkrijgbaar met houtrijping.
Chardonnay Crane Lake 2012 6,95
Maakt u zalm in de rookoven, kies dan voor een wijn met een rokerig aroma, zoals de Pinot Gris uit de Elzas of een Italiaanse Pinot Grigio .
Pinot Grigio Trentino Riserva Mezzacorona 10,75
Bij gegrilde groenten
Omdat groenten van de barbecue vaak een lekkere rooksmaak krijgen, kunt u kiezen voor een wijn die ook iets rokerigs in het aroma heeft zoals een Italiaanse Pinot Grigio. Daarnaast zijn allerlei frisse soorten witte wijn ook heerlijk bij groenten van de barbecue, prettige voorbeeld hiervan is een Grüner Veltliner uit Oostenrijk.
Grüner Veltliner 'Rieden' Kaiserhofkellerei 2011 8,25
Bij varkensvlees
Lekker van de barbecue, gegrilde varkenskoteletten met daarbij een heerlijk glas volle witte wijn, bijvoorbeeld van deChardonnay druif. Kiest u hierbij liever voor rood, dan gaat de voorkeur naar een lichtere variant bijvoorbeeld eenBardolino uit Noord-Italië of een Franse Beaujolais. Bij varkenssaté en varkenshaas kunt u heel goed een mooie rosé uit Zuid-Frankrijk drinken, bijvoorbeeld uit de Provence of de Languedoc.
Pays d'Oc, Domaine St. Hilaire Chardonnay Advocate 2012 10,95
Bardolino Zenato 7,75
St. Hilaire Rosé 2013 8,95
Bij gevogelte en kalfsvlees
Omdat zowel gevogelte, zoals kip, kalkoen, tamme eend en kalfsvlees soorten van witvlees zijn, passen hier dezelfde type wijnen bij. Van de barbecue kiest u dan voor stevige witte wijnen bijvoorbeeld gemaakt van de Chardonnay druif, maar ook wijnen uit Zuid-Frankrijk die gemaakt zijn van de Viognier druif zijn een uitstekende keuze. Als een kruidig alternatief kunt u hier ook kiezen voor een Italiaanse Pinot Grigio of een Elzasser Pinot Gris.
La Grande Merveille, Chardonnay 7,95
Viognier Paul Mas 2012 8,95
Bij lamsvlees
Bij gegrild lamsvlees kunt u kiezen voor een wijn die gemaakt van de Cabernet Sauvignon of Merlot druif. Ook gaan wijnen van de Spaanse Tempranillo goed samen met lamsvlees, bijvoorbeeld één uit het bekende Spaanse wijngebied Rioja.
Covila II Rioja Crianza 8,50
Bij rood vlees
Bij rood vlees van de barbecue past een stevige rode wijn. Te denken valt aan wijnen gemaakt van de CabernetSauvignon of Merlot druif, bijvoorbeeld uit Zuid-Frankrijk. Ook de Argentijnse Malbec is een prima keuze en als u van wat kruidigere wijnen houdt, kan een Australische Shiraz ook uitstekend.
Luc Pirlet, Merlot “Les Barriques” VdP d’Oc 2011 7,95
Rolling Shiraz 2011 10,50
Bij vers fruit
Bij de barbecue en de zomer hoort natuurlijk ook vers fruit. Lekker als voorafje of als dessert. Bij vers fruit schenkt u een mildzoete wijn, bijvoorbeeld een Moscato d'Asti uit Noord-Italië of u drinkt net als de Fransen als aperitief een ijskoude zoete witte wijn van de Muscat druif.
Mosto d’Uva “El Caliè”, Borgo Maragliano 5,95
Pico Maccario Moscato d’Asti 10,95
Wjinen kunnen vanaf 12 flessen gratis worden thuis bezorgd. Vanaf 24 flessen ontvangt u gratis een handig tafelparasolletje!
Met zomerse groet,
Chris Engel,
Torenlaan 33a
1251 HG Laren