Nieuwsbrief mei 2015

  • Geplaatst op
  • 0

Geachte wijnliefhebber,

Deze maand schenken wij graag (aandacht aan) wijnen die het goed doen bij asperges en aan enkele nieuwe wijnen die wij uit Spanje hebben laten komen.

 

Aanbevolen bij asperges

Nieuw! Robertson Chardonnay 2014, Viljoensdrift   € 6,95 
Heerlijk ronde, licht vettige Chardonnay, met verleidelijke houttoon in de afdronk.
Aanbevolen bij asperges met botersaus.

Marlborough Sauvignon Blanc 2014, Fernlands.
Normaal € 9,95 t/m 31-5 
 € 8,50 
Vrijdag 24 april was het  Internationale Sauvignon Blanc dag. In veel Sauvignon Blanc’s uit Nieuw-Zeeland ruikt u al bijna de asperges! Aanbevolen bij asperges met zalm of andere vissoort.

Pinot Blanc 2013, Koeberlé Kreyer, 100 cl
.
N
ormaal € 10,50 t/m 31-5   € 8,95 
Ideale voorjaarswijn in literfles, die ook eigenlijk elk aspergesgerecht aan kan.

Fendant du Valais 2013, Penter Brulees
.
N
ormaal € 11,50 t/m 31-5   € 9,50 
Niet alleen drinken de Zwitsers hun eigen wijn bijna allemaal zelf op, ze zijn ook zo gek op asperges dat hun eigen productie nog geen 1% van de binnenlandse vraag dekt. De twee gaan erg goed samen, bijvoorbeeld met hollandaise sauce.

 Spanje
Geen land ter wereld is zo innovatief in de keuken en in de kelder als Spanje. Onze zoektocht naar nieuwe Spaanse wijnen heeft tot enkele fantastische ontdekkingen geleid.

Rood


Nieuw! Alicante Monastrell 2012, Tarima (Organic)   € 8,95 
Fantastische nieuwe biologische wijn die door Robert Parker met 90 punten zeer positief wordt beoordeeld: 'A big, savory, mouthfilling red'. Monastrell is de Spaanse naam voor de Mourvèdredruif.


Nieuw! Somontano Syrah 2011, El Arinho.  
Normaal € 8,95 ter introductie t/m 31-5  € 7,60 

Voor de liefhebber van echte Syrah!                  


Nieuw! Ribera del Duero 2012, 'La Planta', Arzuaga   € 13,95 
Veel Spaanser wordt het niet. Vol van smaak, zacht, met fraaie houttoon.

Wit
Navarra Chardonnay 2012, Pago de Cirsus  
 € 11,95 
Het Pago de Cirsus landgoed is omgeven door 200 hectare wijngaarden en ligt in de stad Ablitas, in het zuiden van Navarra, Noord-Spanje. De gebouwen zijn gebouwd in de stijl van de oude 14e-eeuwse forten van het oude koninkrijk van Navarra.
Eigenaar Inaki Nunez werkt nauw samen met wijnmaker Jean Marc Sauboua. Deze internationaal bekende oenoloog, die verantwoordelijk was voor de wijnen van Chateau Haut Brion in Bordeaux, streeft naar perfectie. Handgeplukt en direct na de oogst op gloednieuw barrique gegist zoals bij de grote Bourgognes. Daarna nog 12 maanden rijping op eveneens Frans eiken! Rijpe, romige en toasty wijn met stralende, goudgele kleur en bouquet van gedroogde abrikoosjes, vanille, hazelnoot en tabak. Sappig en kamerbreed in de mond, met gerookte eik toets en mollig geel fruit. Lichtjes mineraal maar toch met ruim voldoende fraîcheur. Parker beoordeelde deze wijn met maar liefst90 punten.

Klik hier voor alle aanbiedingen op onze website
Met vriendelijke groet,

Rob Wesseling

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.