Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Ben je minstens 18 jaar oud?

Je bent jonger dan 18 jaar en daarom mag je deze site niet bezoeken.
30 Jan 2014

Winter wijnen!

Séguret 

Een aantal jaren geleden was ik met en goede vriend in het Zuid Franse Vaison la Romaine. We fietsten ons in het vroegste voorjaar in vorm. Na wat eieren en spek, zetten we ons in de morgen in gang voor een klein tochtje. De kaart gaf een lieflijk weggetje aan over een heuvelrug tussen twee dalen. Kon nooit lang duren, wisten we. Beneden in het dal zat de gang er direct goed in. Februari-zon, briesje in de rug en snorrende bandjes op het nieuwe asfalt. Helden waren we.Bij het dorpje Crestet ging het even steil omhoog. Geen nood, de klim was niet lang. Ons gevoel van welbehagen nam toe, toen we het schitterende dorpje tegen de strakblauwe lucht zagen liggen. Vlak na het dorp werd de weg smaller en het struweel rondom steeds dichter. Aan de andere kant van deze heuvel wachtte Séguret, onze bestemming voor een met wijn overgoten lunch.Na een scherpe bocht hield het asfalt ineens op. We konden op onze kaart geen verandering van wegdek ontdekken. Het onverharde weggetje werd niet veel later een karrenspoor. Fietsen werd nu lastig en toen het pad bezaaid raakte met grote keien, onnmogelijk.Inmiddels waren we al een uur aan het ploeteren. Rondom zagen we niets dan beboste heuvels. Op de kaart kwam geen van de vele paden die we kruisten voor. We raakten de weg kwijt. Het lopen op fietsschoentjes ging pijn doen aan de kuiten. Vooral helling op werd gemeen. Er was niets te eten en het water was allang op. We zochten een weg naar het westen, waar Séguret zou moeten liggen.Op een klein pad langs een ravijn hoorde ik op de heuvel boven me geritsel. Over het gebladerte schoot een flinke slang naar beneden. Misschien geschrokken van ons gefoeter, was het beest niet bij machte om op de steile helling te remmen. Niemand ziet ooit op vakantie een slang, maar ik ben er bang voor en dus kruisen ze regelmatig mijn pad. Het dier zou me precies raken. Doodsbang sprong ik in de lucht. Voor mijn gevoel zweefde ik daar tellenlang. De slang gleed verder naar beneden en verdween over de rand in het ravijn.

Zeker tien minuten was ik niet bij machte om mijn benen in beweging te krijgen. Daar zaten we, naast elkaar, midden op het pad. We struikelden daarna nog uren voort, ook toen de schemering inviel. We hadden geweldige trek en het landschap leek met het verdwijnen van het licht steeds dreigender. Ik zag al de krantenkoppen. ‘Twee vermiste Nederlandse fietsers na maanden door een schaapherder teruggevonden op de bodem van een ravijn’. Het was nu aardedonker en het maanlicht bereikte door het gebladerte nauwelijks het pad onder onze voeten. Geen Provençaalse lunch op een pleintje met luie honden. Geen flesje rode Rhône om het lamsvlees mee naar binnen te spoelen. Trek sloeg om in honger. Tranen prikten ons in de ogen.En daar, tussen de bomen, was er plotseling licht. We vonden een  oude hoeve en vlak daarna een verharde weg. Vol overgave stortten we ons in de hoogste versnelling naar beneden. Bij een onooglijk dorpswinkeltje kochten we een fles Séguret van Boutinot. De kurk werd er maar alvast voor ons uit gehaald. Te moe om in een restaurant plaats te nemen, kochten we bij een kraam een pizza. Tussen Séguret en Vaison zetten we ons achter een muurtje uit de wind in de berm. Om ons heen, zover het oog reikte wijngaarden en nog eens wijngaarden. De pizza schrokten we naar binnen, de heerlijke wijn dronken we uit de fles.

Achterover liggend zagen we de flonkerende sterrenhemel.

Helden waren we.

 

De volgende zuidelijke Rhône wijnen staan de maand februari op de proeftafel :

 

Côtes du Rhône 2012 Grand Bouigard                                                                  €   6,95

De tweede wijn van Château d’Aigueville,  met een frisse  fruitigheid.

Côtes du Rhône Villages 2011 Château d’Aigueville                                       €   8,95 

Nog meer fruitigheid dan de Bouigard, maar zachter door vooral rijp Grenache fruit.

Côtes du Rhône Villages ‘Les Coteaux’ 2011 Boutinot                                   € 11,75

Boutinot uit Cairanne is een nieuw Rhônehuis in ons assortiment, met werkelijk grote wijnen.Deze Côtes du Rhône Village is door het gebruik van deels nieuw eiken houten vaten zeer verleidelijk!

Vacqueyras 2010 Vallon des Sources                                                                    € 10,95

In sommige Rhônewijnen, zoals deze Vacquyeras, gaan zich met de jaren secundaire aroma’s

openbaren, als chocola, leer en tabak. Hier is de Syrah druif voor verantwoordelijk.

Séguret ‘Les Coteaux Schisteux’ 2010 Boutinot                                               € 17,95

Grote Rhônewijn uit klein gehucht                                                         

Gigondas ‘La Gille’ 2011 Famille Perrin                                                                 € 29,95

De familie Perrin is o.a. verantwoordelijk voor het maken van de Châteauneuf-du-Pape, Château de Beaucastel, een der grootste  wijnen op aarde. Ook het hiernaastgelegen Gigondas kent werkelijk prachtige wijnen. Deze is fantastisch zacht en complex met tonen van rijp rood fruit, vanille en karamel.

 

Bestellingen vanaf € 100,- worden gratis thuis bezorgd. Vanaf 24 flessen ontvangt u 10 % korting.

 

Met vineuze groet,

Kees de Groot,

Reacties
Beste Fon,

Helaas is deze wijn ook niet meer bij de importeur te verkrijgen. Ik heb contact opgenomen met het wijnhuis en laat u zo spoedig mogelijk weten wat de uitkomst is.
Christopher Engel - 11 Oct 2016 - 09:39
is de wijn vacqueyras vallon des sources 2010 a 10.95 bij u te koop?
fon heinink - 08 Oct 2016 - 18:20
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »