Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel D'Armanville Champagne AOC Brut

D'Armanville Champagne AOC Brut

€19,95
Champagne
Wijnkoperij Wesseling, een begrip in Laren en omstreken sinds 1988.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 30 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

D'Armanville Champagne AOC Brut

Frankrijk, Champagne

Bleek goudgele champagne met een prachtig parelsnoer van belletjes, een juweel in het glas! Aromatisch en expressief dankzij ruim vijftien maanden rust in de kelder. Daar deed deze champagne de elegante, complexe en frisse aroma’s op van witte bloesem en perzik. Fris, royaal en levendig in de mond. Prachtig in balans en met een heerlijk lange afdronk waarin u nog een keer wordt getrakteerd op de fraaie tonen van perzik. Om direct van te genieten of nog even weg te leggen op dezelfde manier als waarop-ie zo mooi op kracht kwam: in een koele en donkere kelder.

Het verhaal achter de champagnes van D’Armanville leest als een echte roman. Vele jaren geleden trok een getalenteerde wijnmaker uit het Franse Ville-sur-Arce, een prachtig landelijk gebied in de Champagnenstreek, de wijde wereld in om zijn creaties te delen met wijnliefhebbers. In Amerika ontmoette hij lady D’Armanville op wie hij op slag verliefd werd. Om haar hart te winnen, deed hij wat hij het beste kon: een geweldige wijn maken. Een champagne waarin de passie bruist. En zo is D’Armanville Champagne geboren, uit liefde. Nazaten van de wijnmaker sloten anderhalf eeuw later, in 1956, een alliantie met wijnmakers Ville-sur-Arce om champagnes te creëren in de stijl en de geest van die eerste D’Armanville. Traditioneel gemaakt en bruisend van liefde.

 

Beroemdste mousserende wijn van de wereld

La Champagne is het meest noordelijke wijngebied van Frankrijk. Met zijn koele klimaat en kalkrijke krijtbodem heeft het de ideale omstandigheden voor de productie van 's werelds beroemdste mousserende wijn, Champagne. Champagne staat model voor alle mousserende wijnen. Maar alleen als een wijn uit de Champagnestreek komt, mag men de term Champagne hanteren. En wijn met die naam op het etiket heeft een flinke weg afgelegd voordat-ie bruist in uw glas. Dat begint natuurlijk met de druif, waarvan de knoppen in het voorjaar aan de stok verschijnen. Zo’n honderd dagen nadat de eerste bloemen tijdens de eerste zomerdagen zijn verschenen, worden de druiven geplukt. Die worden vervolgens geperst, waarna de keldermeester zijn creativiteit op de wijn mag loslaten. Want het is de keldermeester die de wijnen van verschillende percelen en oogstjaren bij elkaar brengt om zo de mooiste melanges te creëren. Blends met de elegantie die van D’Armanville Champagne een grand vin maakte toen-ie voor het eerst werd geproduceerd. Precisie komt om de hoek kijken als bij de gisting op fles de bubbels of de ‘prise de mousse’ ontstaan. Om de volledige aroma’s en expressie te bereiken, rijpt de Champagne vervolgens ruim vijftien maanden liggend in de kelder van D’Armanville. Het levendige resultaat staat nu klaar om uw glas feestelijk te vullen.