Santocci Limoncello 70cl
-
Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaalVragen over een product? Bel: 035-5311311
-
Al 30 jaar ervaringKom langs voor het beste wijnadvies
-
BezorgingWegens grote drukte kan de levertijd afwijken
-
Mooiste wijnwinkel in 't GooiTorenlaan 33a, 1251 HG Laren
Santocci Limoncello is gemaakt volgens een oud famillierecept en wordt al generaties lang op dezelfde manier gemaakt zonder toevoegingen van kunstmatige smaak, geur en of kleurstoffen. Door het gebruik van citroenschil en natuurlijke suikers wordt de juiste balans gevonden, hierdoor heeft hij een unieke en onderscheidende smaak.
Geschiedenis:
Oorspronkelijk is limoncello ontstaan als likeur op basis van schillen die overbleven bij de productie van citroenen die werden gekweekt voor het maken van citroensap. De kwaliteit van de citroenen was enorm belangrijk voor deze opkomende “ sapindustrie” en dit resulteerde in een bijzondere smaak van de schil. En met deze schillen werden eind 19e eeuw de eerste limoncello likeuren geproduceerd.
Helaas zijn er vanaf het begin van de vorige eeuw meer en meer producenten gekomen die citroenen alleen gingen kweken om een zo hoog mogelijke kleur- en smaak opbrengst van de schillen te behalen voor de productie van citroenlikeuren. Nu werd het vruchtvlees een bijproduct, en dat heeft vaak geleid tot een limoncello’s met een bittere smaak. Of zelfs limoncello’s met veel kleur-, geur en smaakstoffen.
Dat was generaties geleden al de reden om kostbare alcohol te vermengen met overgebleven citroenschillen, en zo denken zij er bij Santocci vandaag nog steeds over! en dat zullen ze altijd blijven doen… Amare!